top of page
  • PJ-tiimi

Pelaajavalinnat tehty

Iso kiitos kaikille peliin hakeneille!

Kaikille hakijoille lähetetään tänään sähköpostia lomakkeessa ilmoitettuun osoitteeseen. Jos hait pelaajaksi tai NPC:ksi, mutta et ole saanut sähköpostia tämän illan aikana, tarkista spämmilaatikkosi.

Kiitos myös saamistamme vuolaista kehuista ja asiallisesta kritiikistä – olemme hyvin otettuja siitä, miten huolellisesti nettisivuihin ja lomakkeeseen oli paneuduttu. Saimme noin 70 pelaajahakua joista osa haki myös NPC- ja varapelaajalistoille. Hauista täytettiin 36 pelaajapaikkaa.

Pelaajavalinta oli erittäin pitkä, tuskallinen prosessi, ja mikään hakemus ei ollut huono. Kaikissa oli hyvää sanoittamista, hienoja ideoita ja hyviä ajatuksia. Yhdestäkään hakemuksesta ei välittynyt sellainen kuva, etteikö hakija olisi ollut oikeasti motivoitunut tulemaan juuri tähän peliin.

Kaikista hyvistä hakemuksista jouduimme näin ollen painottamaan melko rankalla kädellä sellaisia, joiden perusteella hakemuksen tehnyt henkilö saisi todennäköisimmin eniten irti pelistä sellaisena, kuin se ollaan vision mukaan toteuttamassa. Esimerkiksi pelityyli, eli status quo, hidas pelaaminen yhdistettynä toimintapelaamiseen, yhteisöpelaaminen, “pääjuonen” puuttuminen jne., on visiossa tärkeässä asemassa. Status quo on suomalaisissa larpeissa edelleen verrattain harvinainen osa pelityyliä ja osasta hakemuksista tuli sellainen olo, että hakija kaipaisi hyvän pelikokemuksen saadakseen selkeämpää tarinan kaarta ja suurempia, dramaattisempia muutoksia kuin mitä olemme suunnitelleet juuri tähän peliin.

Ennen hakuprosessia hahmoja ei tosiaan ole kirjoitettu, vaan niistä on teemallisia ideoita pohjautuen pelin kokonaisvisioon ja maailmaan, mistä lähtökohdista laadimme hakulomakkeen kysymykset. Painotimme erityisesti yhteisöpelaamista korostaneita hakemuksia ja jälkiviisaana tätä puolta olisi meidän ollut hyvä tuoda vielä enemmän ja selkeämmin esiin kysymyksissä ja hakuohjeissa. Tässä pelissä hahmot ovat epätäydellisiä, inhimillisiä, toraisia ryökäleitä, jotka pitävät keskenään yhtä julmassa maailmassa, ja tarina, jota kerrotaan, on ennenkaikkea jengin tarina. Meidän piti siis arvioida, sopivatko hakijan hahmotoiveet siihen, millaisia hahmoja voidaan pelin konseptin puitteissa tulla kirjoittamaan toimiviksi sekä itsenään että jengeinä. Tiedämme, että voi olla vaikeaa ilmaista hahmotoiveita ilman lyhytkuvauksia! Kaikki suoriutuivat siitä kuitenkin erittäin hyvin.

Toivomme, että ne, jotka eivät tällä kertaa päässeet peliin, eivät ota sitä liian raskaasti tai merkkinä mistään suuremmasta negatiivisesta asiasta. Välillä larpeista muodostuu saatujen tietojen perusteella hyvin erilainen kuva kuin mitä pelinjärjestäjät ovat tarkoittaneet, ja meille tämän pelin puitteissa on erityisen tärkeää, että kaikki osallistujat tietävät varmasti, millaiseen peliin ovat tulossa, koska Lainsuojattomat ei ole kaikkein tyypillisin suomalainen peli, ja odotukset vaikuttavat usein voimakkaasti pelikokemukseen. Ja kuten todettua, hakemuksia tuli niin valtavasti verrattuna siihen, kuinka monta hahmoa pystymme realistisesti kirjoittamaan laadukkaasti ja ajoissa (ja pelikonseptiin sisällyttämään niin, että yhteisöllisyys vielä toteutuu), että kaikkia täysin konseptiin sopiviakaan emme pystyneet ottamaan mukaan. Suureksi iloksemme moni ilmaisi halukkuutensa tulla varapelaajaksi, tai NPC:ksi, jos näille tulee (lisä)tarvetta. Olemme näihin ihmisiin yhteydessä mahdollisten peruutusten sattuessa.

Paljon voimia kevääseen ja toivotaan parempia aikoja!


Lainsuojattomat-järjestäjätiimi / suunnittelija Ami



Photo by Siim Lukka on Unsplash

182 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kiitos hakemuksista!

Pelaaja- ja NPC-haut ovat nyt kiinni. Kiitos paljon kaikille! Tarkkailkaa sähköpostianne ja lisätkää lainsuojattomat.larp (at) gmail piste com kontakteihinne, jos spämmifiltterinne liipasinsormea kuti

Rekisteriseloste päivitetty

Hanna Puolakan erinomaisen Loki-tekstin pohjalta teimme GDPR-lain määrittelemään rekisteriselosteeseemme tarpeelliset lisäykset. Rekisteriselosteesta käy nyt ilmi aiemman lisäksi myös se, ketkä PJ-tii

Ilmoittautuminen/pelaajahaku avattu

Peliin voi ilmoittautua sivulta Tule mukaan! Sivun lopussa on oma nappinsa sekä pelaaja- että NPC-lomakkeisiin. Pelaajahaku ja NPC-haku suljetaan 26.2.2021. Sivuilla näkyi joissain kohdissa virheelli

bottom of page